درباره نشریه

.

 

اطلاعات مجله

 

عنوان مجله به فارسی

حقوق فناوریهای نوین

عنوان مجله به انگلیسی

 Ḥuqūq-i fanāvarīhā-yi nuvīn (Modern Technologies Law)

نام اختصاری مجله به انگلیسی

 MTLJ

شاپا الکترونیکی

Online ISSN:  2783-3836

زبان مجله

فارسی به همراه چکیده انگلیسی

 

سال شروع انتشار

فروردین 1399

وضعیت انتشار

 دوفصلنامه

 

سردبیر

دکتر محمد عیسایی تفرشی

مدیرمسئول

دکتر جواد حسین‌زاده

مکان انتشار

تهران، ایران

ناشر

دانشگاه علم و فرهنگ

وضعیت ناشر

فعال

نحوه داوری

دو سو کور (گمنام برای نویسنده و داور)

زمان انتظار برای انتشار

تقریباً دوازده هفته

درصد پذیرش

40 درصد

نشانی سایت

http://mtlj.usc.ac.ir/?lang=fa

نوع دسترسی

دسترسی آزاد، عمومی

نوع مجوز انتشار


 CC-BY
: Creative Commons — Attribution 4.0 International

مجله حقوق فناوری‌های نوین یک مجله کاملاً با دسترسی آزاد است و همه مقالات بلافاصله پس از انتشار در وب در دسترس همه کاربران قرار می‌گیرند. تمام محتوای مجله با دسترسی آزاد تحت Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) منتشر می‌شود.

 

نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی

متن فارسی ارسالی به دوفصلنامه حقوق فناوریهای نوین، با استفاده از نرم‌افزارهای همانند جو (مشابهت‌یاب همیاب سینا وب) (https://hamyab.sinaweb.net)و چکیده انگلیسی مقالات به‌وسیله نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی Ithenticate  (www.ithenticate.com)چک می‌شود. در صورت تشخیص سرقت ادبی در متن فارسی یا چکیده انگلیسی بلافاصله دفتر مجله مقاله دریافتی را رد می‌کند. درصورتی‌که منتشر شده باشد (پس از پذیرش) از لیست منتشر شده حذف شده و در لیست باز پس گرفته شده (مقالات عودت شده به دلیل رعایت‌نکردن قانون سرقت ادبی) قرار می‌گیرد.

 بنابراین به نویسندگان پیشنهاد می‌شود که قبل از ارسال مقاله به دوفصلنامه، متن کامل مقاله را با استفاده از نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی چک کنند.

نوع انتشار (هزینه‌های داوری، انتشار و چاپ)

رایگان، دسترسی آزاد

مالک حق مؤلف /دارنده حق مؤلف

نویسندگان دارندۀ حق مؤلف مقالۀ خود بدون محدودیت هستند. نویسنده کنترل کاملی بر اثر علمی خود دارد (به‌عنوان‌مثال حق استفاده مجدد، توزیع، انتشار مجدد و غیره را حفظ می‌کند).

منبع درآمد دوفصلنامه

دوفصلنامه حقوق فناوری‌های نوین با پشتیبانی سازمان مادر (دانشگاه علم و فرهنگ) منتشر می‌شود.

توصیف

مجله حقوق فناوری‌های نوین (MTLJ) یک دو فصلنامه با دسترسی آزاد و داوری دو سو کور به زبان فارسی (با چکیده انگلیسی) است که به موضوعات حقوق و فناوری‌های نوین اختصاص دارد. این یک نشریه علمی و دوفصلنامه متعلق به دانشگاه علم و فرهنگ (USC) است. دوفصلنامه، یک مجله بین‌رشته‌ای است که با درنظرگرفتن اخلاق تحقیق و قوانین و مقررات دانشگاهی به چاپ مقالات علمی‌پژوهشی، مقالات مروری و غیره اختصاص دارد.

 

نویسندگان

ارسال مقاله تنها پس از کسب مجوز از تمامی نویسندگان و مراجع/مؤسسات مربوطه امکان‌پذیر است. نویسندگان به ترتیبی که در مقاله منتشر شده ظاهر می‌شوند در نسخه ارسالی (مشخصات نویسندگان) درج می‌شوند. هنگامی که یک مقاله برای انتشار پذیرفته شد، همه نویسندگان باید تعهدنامه ای را امضا کنند و در آن با اضافه کردن یا حذف نام خود موافقت کنند. طی فرایند بررسی همتا، نویسندگان می‌توانند مقاله را پس گرفته، تصحیح یا اصلاح کنند. تمام حمایت‌های مالی و تضاد منافع احتمالی در خصوص مقاله باید افشا شود (و در مقاله درج شود). همه نویسندگان باید هرگونه تغییر یا اصلاح در یک اثر منتشر شده را تأیید کنند.

بیانیه دسترسی آزاد

دوفصلنامه حقوق فناوریهای نوین یک نشریه ادواری با دسترسی کاملاً آزاد است. به این معنی که تمامی مقاله‌ها پس از پذیرش (به‌صورت زودآیند) و پس از چاپ (به‌صورت دسترسی آزاد و رایگان) بلافاصله و از طریق سایت مجله در اختیار همۀ کاربران قرار می‌گیرند. استفاده، توزیع و به‌اشتراک‌گذاری مقاله در هر رسانه، شبکه و وبگاهی مجاز است، مشروط به اینکه به نویسنده و مجله به‌درستی استناد و ارجاع داده شود.

مزایای دسترسی آزاد برای نویسنده عبارتند از:

حفظ حق مؤلف توسط نویسندگان مقاله

دسترسی رایگان و آزاد برای کلیۀ خوانندگان و کاربران در سراسر جهان

افزایش دسترسی‌پذیری، رویت پذیری، مشاهده‌پذیری مقالات

افزایش استناد به مقالات نشریه

فقدان محدودیت مکانی برای دسترسی

انتشار سریع مقالات از طریق سایت مجله

COPE

مجله حقوق فناوریهای نوین از سیاست‌ها و دستورالعمل‌های کمیته اخلاق در انتشار (COPE) پیروی می‌کند. در برخورد با موارد سوءرفتار احتمالی از قوانین رفتاری این کمیته تبعیت می‌کند.

سیاست آرشیو دیجیتال


 مجله حقوق فناوریهای نوین  با برخی سازمان‌ها مانند پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سرور دانشگاه علم و فرهنگ برای نگهداری آرشیو دیجیتال همکاری می‌کند. برای حفظ طولانی‌مدت و دسترسی به تحقیقات دانشگاهی، این رویه تضمین می‌کند که فرمت‌های فایل‌های دیجیتال مطابق با استانداردهای فناوری جدید ارتقا و تبدیل شوند.

 

ارجاع به داده‌ها

داده‌ها باید به همان شیوه‌ای استناد شوند که استنادهای مقاله، کتاب و وب است و نویسندگان باید استناد داده‌ها را به‌عنوان بخشی از فهرست مرجع خود درج کنند. استناد داده‌ها برای داده‌هایی که در مخازن داده‌های نهادی، متمرکز بر موضوع یا عمومی نگهداری می‌شوند، مناسب است. هنگام استناد یا ادعاهای مبتنی بر داده‌ها، نویسندگان باید به داده‌ها در مکان مناسب در مقاله ارجاع دهند و علاوه بر این، یک استناد رسمی در فهرست منابع نیز ارائه دهند. مجله حقوق فناوریهای نوین از قالب پیشنهادی در بیانیه مشترک اصول استناد به داده پیروی می‌کند: نویسندگان؛ سال؛ عنوان مجموعه‌داده؛ مخزن داده یا آرشیو؛ نسخه (در صورت وجود)؛ شناسه پایدار (DOI).

رضایت آگاهانه مشارکت‌کنندگان در پژوهش

در دوفصلنامه «حقوق فناوری‌های نوین»، کلیه مشارکت‌کنندگان در مطالعه و پژوهش موضوعات انسانی حق حفظ حریم خصوصی را دارند و پژوهشگران نباید بدون رضایت آگاهانه این اصل را نقض نمایند. اطلاعات هویتی و شناسایی مشارکت‌کنندگان مانند نام و نام خانوادگی و سایر اطلاعات نباید به‌صورت نوشتاری، عکس یا شجره‌نامه منتشر شود، به جز هنگامی که چنین اطلاعاتی برای اهداف علمی ضروری است و مشارکت‌کنندگان (و یا سرپرستان قانونی آنها) رضایت آگاهانه خود را به‌صورت کتبی برای دوفصلنامه ارسال نمایند. رضایت‌نامه‌ها مطابق قوانین ایران در دفتر مجله و نزد پژوهشگران، بایگانی می‌شوند.

رعایت اصول اخلاقی و رضایت آگاهانه

رعایت موازین اخلاق پژوهشی، گمنام ماندن و حفظ اسرار سازمان‌ها، شرکت‌ها و افراد، از جمله مواردی است که باید به‌عنوان یک اصل در انتشار مقالات در نظر گرفته شود. در این زمینه و هنگامی که موضوع تحقیق اقتضا دارد، لازم است تایید کمیتۀ اخلاق دانشگاه ضمیمه مقاله ارسالی شود. درصورتی‌که چنین مطالعه‌ای بر روی انسان‌ها انجام می‌شود، باید رضایت‌نامه آگاهانه افراد یا سرپرست قانونی آنها (در خصوص محجورین) ضمیمه مقاله باشد.